Den komplette guide til UNO-regler i Sverige og hvordan de forstyrrer brætspilsforbruget

UNO er et kortspil, der har eksisteret i årtier. Det spilles af to til ti spillere, som på skift trækker kort og laver et matchende spil på bordet.

UNO-reglerne i Sverige er anderledes end reglerne i andre lande. Den svenske version af UNO er et af de mest populære spil i Sverige, men det har også en international tilhængerskare.

Denne guide vil lære dig alt om den svenske version af UNO, og hvordan den adskiller sig fra andre versioner.

Hvad er UNO?

UNO er et kortspil for to til ti spillere.

Formålet med spillet er at slippe af med alle kortene på din hånd ved at matche farven eller antallet af andre spilleres kort. Vinderen er den sidste spiller, der har nogen kort tilbage på hånden.

Sådan spiller du Uno med de svenske regler

Sverige er et land med en befolkning på 10 millioner mennesker. De svenske Uno-regler adskiller sig på mange måder fra de amerikanske Uno-regler. I Sverige skal du for eksempel sige "uno", når du kun har ét kort tilbage, og du ikke kan trække et kort mere.

De svenske Uno-regler er ikke særlig komplicerede, men det kan være svært at huske dem alle i starten. Hvis du vil spille med de svenske regler, er her en liste over de vigtigste ting, du skal vide:

– Du skal sige "uno", når du kun har ét kort tilbage – Du kan ikke trække endnu et kort, hvis en anden allerede har sagt "uno", og der ikke er flere kort tilbage i bunken – Hvis nogen siger "uno", og der er stadig kort tilbage i bunken, så skal de tage to kort fra bunken

Fordele ved svenske Uno-regler

De svenske Uno-regler er en forenklet version af spillet, som er blevet spillet i Sverige siden 1950'erne. Målet er at slippe af med alle dine kort, før dine modstandere gør det.

Du kan læse meget mere om UNO reger i Sverige her.

Nogle fordele ved svenske Uno-regler er, at det er nemmere at spille, det tager kortere tid, og der er ikke behov for specielle kort.

Hvorfor du bør spille svensk Uno over almindelig Uno

Det svenske Uno er en variant af det klassiske kortspil UNO og det spilles med samme regler som i almindeligt UNO.

Kan du stadig spille UNO med disse regler?

Det er muligt at spille UNO med disse nye regler, men det anbefales ikke.

De svenske UNO-regler er en variant af det originale spil, der blev opfundet i 1971. Den svenske version af spillet er blevet mere og mere populært i Sverige, og det bliver nu spillet af mennesker over hele verden.