4 tips til ferien i Tbilisi

Har du aldrig været i Georgien, men drømmer du om at komme dertil, og vil du gerne på eventyr i Tbilisi, har vi her samlet et par gode tips til dig, som du kan tage med dig, når du skal udforske den georgiske hovedstad.

Selvom Tbilisi ikke ligefrem er danskernes foretrukne feriedestination, er der ingen tvivl om, at der er rigtig meget at komme efter i det smukke land.

Masser af oplevelser i og uden for Tbilisi

Hvis du gerne vil have meget ud af din tur til Georgien og Tbilisi, kan det være en rigtig god idé ikke kun at begrænse din tur til hovedstaden. Har du mulighed for at komme på en tur eller to uden for storbyen, er det klart en anbefaling herfra, da du ikke må snyde dig selv for bl.a. at opleve den georgiske natur.

Med bjerge, skove og fortryllende landskaber samt en masse seværdigheder rundt omkring i landet, er der lige så meget at opleve uden for Tbilisi, som du kan finde inde i selve hovedstaden. Så lej en bil for en dag eller to, eller tilmeld dig en tur, hvis du gerne vil have endnu mere med hjem fra din rejse.

Gå på opdagelse i det georgiske køkken

Hvis du gerne vil helt ind under huden på Georgien og Tbilisi, kan det være en rigtig god idé at prøve et par retter fra det lokale køkken.

Her kan du få alt fra baklava til chebureki eller achma, og uanset hvad du vælger at sætte tænderne i, kan du glæde dig til en helt ny smagsoplevelse af noget, som du nok aldrig har prøvet før. Selvom det georgiske køkken ikke er så udbredt i Danmark, har det stadig utroligt meget at byde på, og der er en lang række gode restauranter i hovedstaden, som du kan besøge på din tur, hvor du kan få lokale retter.

Bo godt i Tbilisi

Med over en million indbyggere skal du heller ikke være bange for, at der ikke er plads til en række gode hoteller, hvor du kan være sikker på at få dig en god overnatning.

Hvis du vil, kan du også vælge at booke dig ind via AirBnB, da der også er rigeligt med gode lejligheder derinde. Priserne er til at have med at gøre, og du kan sagtens blive indkvarteret på et 5-stjernet hotel i Tbilisi for under 1.000 kroner pr. overnatning.

Byen der er rig på historie

Sidst, men ikke mindst, må du heller ikke snyde dig selv for at gå på opdagelse i byens historie. Alt fra byens katedraler til den berømte frihedsplads er værd at besøge, mens du er i byen. Og byen har gennem tiden været præget af indflydelse fra mange forskellige kulturer og religioner, hvilken den også bærer præg af den dag i dag.

Så er du bare det mindste interesseret i historie, er der masser for dig at dykke ned i, når du skal til Tbilisi. Vil du gerne afsted til en god pris, kan du altid finde en guide til billige flybilletter og hoteller lige her.